lauantai 18. syyskuuta 2010

Hyvästit Nissirokselle ja terve vaan Chalki!

Viserrystä ja liverrystä.... jälleen sain herätä ihanasti luonnon omaan konserttiin.

Pakkailin rauhassa tavaroitani ja valmistauduin luovuttamaan huoneen. Ajattelin ensin kuitenkin käydä aamupalalla ja käydä kysymässä pyykkien perään. Pyykit olivatkin jo valmiina, puhtaina ja tuoksuvina.











Puolen päivän aikaan luovutin huoneen ja maksoin pyykit (15 euroa). Laukun sain vielä jättää hotellille. Laivan lähtöön oli aikaa reilut 3,5 tuntia. Kiertelin vielä Mandrakin kylässä ja otin valokuvia.





















































































Kello 15.50 lähti nopea Dodekanissos Express kohti Chalkia. Vaikka paatti olikin katamaraani, ei matkan aikana tarvinnut istua sisällä vaan myös takakannella oli mahdollisuus nauttia merituulesta ja iltapäivän auringosta.










Laiva pysähtyi (taas!) Tiloksen satamassa ennen saapumistaan Chalkille. Laivan purkauduttua laiturille, lähdin katselemaan majoitusvaihtoehtoja. Opaskirjan mukaan Chalkilta saattaa olla vaikea saada majoitusta, varsinkin jos saapuu iltapäivällä. Satamassa ei ollut hotellien edustajia paikalla eikä ensi silmäyksellä katukuvasta löytynyt hotelli -kylttejä. Turvauduin siis satama-aukiolla olevan matkatoimiston palveluihin. Minua palvellut rouva nauroi kun sanoin etsiväni majoitusta 20-25 eurolla. Valiettavasti heillä ei olisi mitään niin edullista. Hän tarjosi minulle erästä huoneistoa 45 euroon ja jos olisi kaksi yötä, hinta olisi 40 e/yö. Ei kai auttanut muu kuin ottaa se.





Chalkin satamakaupunki Nimborio on lahdenpoukamaan rakennettu, jyrkästi vuoren rinnettä kiipeämään. Niinpä talot näyttävät olevan melkein päällekäin. Talot ovat hyvin samantyyppisiä kuin Symillä; pieniä, kauniita ja eri värisiä. Matkatoimiston rouva lähti näyttämään minulle huonetta. Se sijaitsi tietenkin ylhäällä, joten laukun raahaminen portaissa kävi ihan kuntoilusta.















Sain 45 euroon tosiaan ihan huoneiston jossa oli tupakeittiö, makuuhuone ja kylpyhuone. Pieneltä parvekkeelta oli näkymä kattojen yli merelle. Jos olette nähneet Mamma Mia -elokuvan, niin se talo jossa päähenkilöiden hotelli sijaitsee, on hyvin samantyyppinen kuin tämä. Ihan tuli elokuvan tunnelma mieleen. Talossa oli puulattiat, isot ikkunat sinisine luukkuineen, makuuhuoneen ja tupakeittiön välillä kauniit pariovet ja keittiö oli "maalaismainen" ja täysin varusteltu kahvinkeittimineen ja astioineen.








45 euroon olisin kyllä odottanut lämmintä vettä (edes kerran päivässä) ja enemmän kuin kaksi sähköpistoketta (joista toinen oli jääkaapille). Toinen pistoke oli semmoisessa paikassa ettei siitä ollut mitään hyötyä kylpyhuoneen tai peilin suhteen ja sillä yhdellä piti sitten ladata kännykkää, kameraa ja läppäriä sekä yöksi varata se hyttyskarkottimelle.... Anteeksi, olen hieman tekniikkariippuvainen, mutta minusta on hassua, että kahvit olisi pitänyt keittää makuuhuoneen ikkunalaudalla... Ilmastointi onneksi toimi!







Nopean (kylmän) suihkun jälkeen lähdin takaisin alas kylään. Valokuvasin ensin, niin kauan kuin oli valoisaa ja etsin sen jälkeen nettikahvilan. Kävin myös syömässä grillattua mustekalaa ja loppuillan notkuin parin drinkin äärellä kylän ainoassa baarissa jossa soitettiin musiikkia ja jossa nyt ylipäätään oli elämää.


Laitan kuvia kauniista Chalkista teille seuraavaan tekstiin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti