lauantai 11. syyskuuta 2010

Voittajien on helppo hymyillä!












Päivänsä kelpaa aloittaa nauttimalla aamupalansa (jugurttia ja hedelmiä) hotellin kattoterassilla tällaista maisemaa ihaillen!



Lauantaipäivä oli pyhitetty rantaelämälle: uintia ja loikoilua. Tänään kävin uimassa lämpömittarin kanssa ja se näytti veden lämpötilaksi +27 astetta. Kelpaa mulle!

Tässä muutamia valokuvia silmienne iloksi!




















Mutta loikoilu se vasta väsyttääkin, lounaan jälkeen olikin ihan pakko ottaa pienet tirsat. :-)













Iltaa varten olikin hyvä levätä, sillä olin luvannut osallistua Croma Barin joka viikkoiseen lauantai-illan tietovisailuun. Saavuin hyvissä ajoin paikalle ennen kymmentä. Porukkaa alkoi kokoontua, useimmat tietenkin kanta-asiakkaita, eli saarella asuvia tai pitkään lomailevia brittituristeja. Rob tutustutti minut viereisen pöydän porukkaan ja he ystävällisesti ottivat minut tiimiinsä. 2-7 hengen tiimejä muidostui kaiken kaikkiaan viisi.


Tietenkin joka tiimillä piti olla nimi. Meidän tiimiin nimeltään "6 famous belgians" (älkää kysykö miksi) kuului minun lisäkseni kaksi brittipariskuntaa ja Croma Barin ranskalainen tarjoilijatar. Toinen pariskunnista asui Luxenburgissa jossa nainen toimi englanninopettajana ja mies kääntäjänä. Ranskankieli oli siis myös vahvasti edustettuna.

Tietokilpailu koostui 4 eri aihealueesta: tiede&luonto, historia, yleistieto ja musiikki. Jokaisesta aihealueesta Rob esitti 10 kysymystä. Jokainen tiimi sai etukäteen valita yhden aihealueen bonuskierrokseksi. Bonuskierroksen pisteet tiimi sai tuplana. Maksimipistemäärä koko visailussa oli siis 50. Jokaisen kysymyksen jälkeen tiimillä oli aikaa keskustella ja vastaukset kirjoitettiin valmiille vastauspaperille. Jokaisen aihealueen lopuksi tiimit vaihtoivat papereita keskenään ja vastaukset tarkistettiin sekä pisteet laskettiin väliaikatuloksia varten. Robin vaimo Annie toimi pisteenlaskijana.


No niin. Ensimäinen kierros, tiede&luonto. Kysymyksiä olivat mm.

-Mihin ruumiinosaan hepatiitti vaikuttaa?
-Mikä oli Buzz Aldrinin äidin tyttönimi?
-Minkä aineen kemiallinen kaava on C17H21NO4?
-Totta vai tarua; Strutsin silmä on sen aivoja suurempi?
-Mikä on veden kiehumispiste Fahrenheit-asteikolla?



Historia-aihealueen kysymyksiä olivat mm.

-Kuka oli ensimmäinen nainen joka sai Nobelin palkinnon?
-Mikä oli Nagasakiin pudotetun atomipommin nimi?
-Kuka oli ensimmäinen ihminen joka käveli avaruudessa?
-Kuka USA:n presidenteistä oli/on pisin?
-Miksi nämä kolme ravintolaa - Cafe Parisien, Palm Courts and The Verandah - eivät enää ole olemassa?


Yleistiedossa kysyttiin mm.


-Totta vai tarua: useimmilla eskimoilla on jääkaappi?
-Mikä Ferdinand Porchen suunnittelema automalli on myydyin?
-Mikä oli vuonna 1978 Ruotsin tuottoisin vientituote (Volvo oli kakkonen)?
-Mikä on ainut USA:n osavaltio jonka nimessä ei ole yhtään samaa kirjainta kuin Osama Bin Ladenin etunimessa Osama?

Lopulta oli vuorossa musiikki joka oli meidän tiimin bonuskierros. Rob soitti kymmenestä kappaleesta alun ja sen perusteella piti tietää kappaleen esittäjä, kappaleen nimi ja vuosi. Yhden pisteen saamiseksi riitti kun 2/3 oli oikein, siis esimerkiksi vuosilukua ei tarvinnut tietää jos tiesi kappaleen nimen ja esittäjän.

Tämä osio meni minulta hiukka yli hilseen! Varmaksi tunnistin vain Sister Sledge´n We are Family ja WHAM´n Wake me up before you go-go. Artisteista olisin tunnistanut lisäksi REM, Kate Bush, Phil Collins ja Sting, mutta kappaleiden nimistä minulla ei ollut hajuakaan.... saati vuosiluvuista! Onneksi tiimissä oli rautaisia populaarimusiikin tietäjiä ja saimmekin tästä osiosta 7 pistettä tuplana eli 14!
Ja niin vain onnistuneen bonuskierroksen ansiosta tiimi "6 famous belgians" tuli takaa ja voitti koko kisan! Jii-haa! Voitte olla kanssasisaret ja -veljet ylpeitä maanaisestanne!
Palkinnoksi pöytään kannettiin iso kannu viiniä ja voitonjuhlat saattoivat alkaa! Noin klo 02.20 olin hotellilla ja nukahdin hymyssä suin.



Niin, ettei tarvitse lähteä Googlaamaan, tässä vastaukset kysymyksiin:


Tiede&luonto:

-Maksa (tämä oli helppo)
-Moon (vihjeenä Buzz Aldrinin ammatti)
-Kokaiini (ei alkoholi niin kuin tiimimme arveli!!)
-Totta
-212 F



Historia:
-Marie Curie (helppo)
-Fat Man (kirjoitimme ensin sen mutta vaihdoimme toiseen.. )
-Alexei Leonov (tämän kysymyksen kohdalla mietimme kovasti mitä "to walk in space" tarkoittaa. Lasketaanko leijuminen tai hyppiminen?)
-Abraham Lincoln (myös Obamaa veikkailtiin)

Ravintola -kysymyksen kohdalla kaikki tiimit vastasivat 11.9. teemaan sopivasti "Twin Towers" arvellen ravintoloiden sijainneen tuhoutuneissa WTC-torneissa. Kysymys oli ovela hämäys sillä oikea vastaus on: Ne olivat Titanicin ravintoloita.

No siitähän nousi sitten uusi keskustelu: kyllähän ne ravintolat ovat edelleen olemassa, eihän se sitä tarkoita etteivät olisi olemassa jos eivät palvele asiakkaita enää... ;-)


Yleistieto:
Totta - jottei ruoka jäätyisi
Wolksvagen Kupla (ei suinkaan Carrera tai muut Porchen mallit)
ABBA (vain meidän tiimi keksi oikean vastauksen)
Niin ja sen USA:n osavaltio... sen saatte päätellä ihan itse! :-)

1 kommentti:

  1. Viimeiseen kysymykseen... josko sieltä saisi siipiä ja koipia paistettuna?

    p

    VastaaPoista